František Filip

Zámek se chystá na příjezd paní kněžny, co zdědila panství, mlynář je zamilovaný do Haničky, stejně jako vodník z náhonu, učitelský si chce stěžovat na svou chudobu vrchnosti a muzikant Klásek utíká před manželkou. Zdánlivě všechno jako od Jiráska. To by ovšem nesměl správce, drába, vodníka Michala i Kláska hrát Josef Dvořák, Hanička by nesměla postrádat části spodního prádla, komorník Franz by nesměl mít podezřelou zálibu ve svém barokním oblečku a paní kněžna (která panství dostala v restituci) by neměla propadat v bezděčné (a nehrané) záchvaty smíchu.

Televizní film Františka Filipa, jehož autorem je Zdeněk Svěrák. Hlavní hrdinou příběhu je bývalý učitel biologie Montelík (Vlastimil Brodský), který se dostane před soud, když neudrží nervy a uhodí svého bývalého žáka, který je synem z prominentní rodiny. Spřízněnou duši nachází profesor při soudním přelíčení v mladé začínající advokátce (Zuzana Bydžovská), která se přes neochotu okolí snaží zachránit čest a důstojnost starého profesora.

Frantisek Filip film version of the Smetana opera.

Postavička prostého lidového chytráka, který se zaplétá v šachové partii mocných, poskytuje vynikajícímu Josefu Dvořákovi prostor pro řadu brilantních klaunských čísel.

Game Hubač George, honored at Golden Prague 1977 and the MTF Monte Carlo 1978, one of the most original works of Czech Television production. The dramatic story of a father, son and entire family addresses a serious social problem that brings with it dangers of alcoholism.

8.2/10

Chalupáři is a Czechoslovak comedy TV series filmed in 1974 and 1975 by František Filip.

7.8/10

Comedy, 1974 (Czech Republic) : The movie takes place in England. A group of married middle-aged gentlemen have founded a pretense amateur Egyptology society to maintain some degree of freedom from their wives. The elaborate trick gradually escalates into more and more tangled web of lies and tricks, until they have no option but to disband the society for good.

7/10

Sňatky z rozumu was a Czechoslovak television programme which was first broadcast in 1968. The programme was directed by František Filip.

8.5/10